A közrend, közbiztonság és azon belül hangsúlyozottan a magántulajdon védelme érdekében a Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány városunkban is ellátta az arra rászoruló idősebb, magatehetetlen lakosokat vagyonvédelmi riasztó készülékkel.

A vagyonvédelmi eszközök telepítését és figyelését a Hevesi Polgárvédő Egyesület vállalta magára. A telepített rendszer Átányon már kitűnően vizsgázott, bizonyítja ezt az, hogy a telepítés óta alig történt vagyon elleni bűncselekmény.

A Hevesi Rendőrkapitányság vállalta a gesztor szerepét a riasztórendszer kiépítésében.

 

A fenti civil kezdeményezést személy szerint, mint rendőrkapitány és helyi lakos messzemenően támogatom, és munkatársaimmal együtt arra törekszünk, hogy a lakossággal és szervezeteivel összefogva megelőzzük ill. megnehezítsük az esetleges bűncselekmények elkövetését.

 

A riasztórendszer hatékonyságáról folyamatosan fogom tájékoztatni a lakosságot, hogy közös ügyünk, a biztonság erősödjön. Az alapítvány kuratóriuma ugyanakkor azt is felvállalta, ha a vagyonvédelmi rendszer jól működik, és van igény a továbbfejlesztésre, úgy az arra rászorultakat térítésmentesen ellátja a fent jelzett készülékekkel.

 

Ezúton is köszönetet mondok a Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány kuratóriumának és a Hevesi Polgárvédő Egyesület tagjainak a kezdeményezésért és a vagyonvédelemhez nyújtott támogatásért.

 

Heves, 2004. június 24.

                                                                                              Dr. Francsics Ottó r. alezredes

                                                                                                     rendőrségi főtanácsos

                                                                                                        kapitányságvezető

Rádiós jelző készülék átadása Varga Gizellánál.

Deli Miklós, Varga Mária, Varga Gizella, Zalai Antal, dr. Francsics Ottó